Sexul o metodă de combatere a răcelii, susține un medic britanic

Getting your Trinity Audio player ready...

Un medic britanic, expert în vaccinuri împotriva răcelii și gripei, Dr. Phil Sizer, propune o metodă neobișnuită de tratare a răcelilor: sexul. Acesta susține că activitatea sexuală nu doar că poate ameliora temporar congestia nazală, ci poate și stimula producția de imunoglobuline A (IgA), fortificând astfel sistemul imunitar. Dr. Sizer, care a predat și lui Professor Chris Whitty, șeful medicului din Anglia, subliniază importanța menținerii unui sistem imunitar puternic prin diete sănătoase, exerciții fizice și vaccinări, incluzând aici vaccinurile antigripale care protejează împotriva tulpinilor principale de influență.

O cercetare efectuată de STADA/Thornton & Ross, producătorii de lubrifiant personal Knect, relevă că 77% dintre britanici ezită să se angajeze în activități intime când unul dintre parteneri este bolnav, din teama de a nu răspândi germeni. Este de remarcat că, în Marea Britanie, femeile sunt mai reticente decât bărbații să aibă relații sexuale cu un partener bolnav. Aproximativ 75% dintre persoane refuză chiar să-și sărute partenerii răciți, temându-se de contractarea virusului.

Studiile indică faptul că activitatea sexuală regulată poate avea un rol pozitiv în prevenirea răcelilor. Un studiu realizat la Universitatea Wilkes-Barre din Pennsylvania a analizat 111 studenți și a constatat că grupul care avea activitate sexuală o dată sau de două ori pe săptămână avea cele mai ridicate niveluri de IgA și, prin urmare, cea mai mare protecție împotriva răcelilor. Aceștia prezentau cu 30% mai mult IgA decât grupurile cu activitate sexuală mai rară sau mai frecventă. Studiul sugerează că relațiile sexuale în cadrul unei relații fericite și de lungă durată oferă beneficii imunologice, cum ar fi relaxarea profundă și sprijinul social, care pot stimula sistemul imunitar.

În timp ce ideea de a avea relații sexuale pentru tratarea răcelilor poate părea neconvențională, există dovezi științifice care susțin că acest lucru poate avea un efect pozitiv asupra sistemului imunitar. Totuși, este important să se ia în considerare și alte aspecte ale sănătății, cum ar fi dieta, exercițiile fizice și vaccinările, pentru a susține un sistem imunitar robust.